Eng | Swe
Gardo Morris

Sött

2010 Gardo & Morris Noble  Riesling

2010 Gardo & Morris Noble Riesling

Finns på Systembolaget, pris 99 kr - art # 2125-02

Vinet har en stor bredd av aromer och smaker. Toner av persika, nektarin, apelsin och marmelad
harmoniserar med aromerna av guava, passionsfrukt, citron och lime i munnen. Den ädla botrytisen bistår med blommiga honungsaromer. Vinet är koncentrerat och uttrycksfullt i paletten men ändå elegant, mineralstinnt och med en livlig syra. Med varsam källarlagring över de närmsta tio, tjugo åren kan intressanta aprikos och mandarinliknande aromer utvecklas.

Ideal att servera med en rad olika rätter som bland annat Key Lime Pie med vaniljglass, kraftfulla, smakrika blåmögelostar med fruktmarmelad eller stekt fois gras med halstrade pilgrimsmusslor. Vinet serveras med fördel vid 8° C.

Ladda ner produktblad

2005 Cypres de Climens

2005 Cypres de Climens

Ett gyllengult vin med toner av persika, honung och mogna citroner på näsan. I slutet kommer även lite saffran och ekkryddor fram. I munnen är det runt och fylligt med en frisk syra som balanserar upp den höga sötman. Avslutet är lång och sött med nyanser av torkade aprikoser och saffran.

Cypres de Climens kombineras med lätthet till många olika rätter, en klassiker i Bordeaux är att servera sin Barsac med hummer och andra nyfångade skaldjur. Även klassikern foie gras och Barsac är en underbar liten anrättning! Min personliga favorit är cheescake gjord på roquefort glaserad med aprikosgelé och ett stort glas Cypres de Climens till.

Ladda ner produktblad

2008 JUNG KNOBLOCH RIESLING EISWEIN

2008 JUNG KNOBLOCH RIESLING EISWEIN

Jung Knobloch Eiswein har en ren doft packad med ungdomlig tropisk primärfrukt, mogna aprikoser, citronzest och honung. Vinet är sött med en uppfriskande syra som bidrar till vinets fräscha munkänsla. Kroppen är medelfyllig med intensiva fruktaromer som utmynnar I en ren, frisk avslutning.

Detta eiswein är perfekt att matcha med en rad olika desserter som citronsorbet med mangocoulis, mogna och salta blåmögelostar eller till crème brûllée med italiensk vaniljglass. Vinet serveras till fördel vid 8° C.

Ladda ner produktblad