Eng | Swe
Gardo Morris

Mousserande

Nedan följer våra mousserande viner från Marlborough, varav de två sista är tillverkade enligt den traditionella metoden och med lång lagring på sin jästfällning. 

Gardo & Morris Sparkling Sauvignon Blanc 2013

Gardo & Morris Sparkling Sauvignon Blanc 2013

Finns på Systembolaget, pris 99 kr - art # 7708

En klassisk Marlborough Sauvignon Blanc, intensivt aromatisk, detta vin exploderar med smaker som passionsfrukt, krusbär och svarta vinbärsblad. I munnen är vinet torrt stramt strukturerat med ett pärlband av små bubblor, balanserad syra och en fantastiskt ren avslutning

Gardo & Morris Sparkling Sauvignon Blanc är ett utmärkt aperitif och matvin som med fördel kombineras med skaldjur såsom humme och kräftor samt grillad fisk. Den passar även bra med citrusbaserade såser med färska örter såsom basilika, koriander och dill.

Ladda ner produktblad

NV Gardo & Morris Brut

NV Gardo & Morris Brut

Citronfärgad och ljus med små pigga bubblor. En krutig näsa med inslag av champinjon, krusbär, gula äpplen, grapefrukt zest samt en hint av kola och på slutet elegant autolytisk brödighet. I munnen är vinet torrt, med hög syra, rund munkänsla och frisk mousse. I smaken finns torkad frukt, gula äpplen och physalis med gräddig textur och syrlig avslutning.

Gardo & Morris Brut Brut kombineras med fördel till skaldjur och lättare fiskrätter med citrusbaserade såser, varför inte halstrad torskrygg på en bädd av babyspenat och en citronvinaigrette.

Ladda ner produktblad

NV Gardo & Morris Brut Rosé

NV Gardo & Morris Brut Rosé

Finns på Systembolaget, pris 109 kr - art # 7732

Ljus, laxrosa färg med pigg och ung mousse med små bubblor. Gräddig näsa med inslag av mogna röda sommarbär, autolys samt blodgrape och smultron. Torr, hög syra, slank kropp, uppfriskande bubblor och autolys med krämig textur, brödighet och snygg finish.

Gardo & Morris Brut Rosé kombineras med lätthet till diverse plockmat, sommarbufféer och grillade skaldjur. Avnjuts även otroligt bra på egen hand till den första vårsolen eller när man väntar på att maten ska bli klar under sommarens grillfester.

Ladda ner produktblad