Eng | Swe
Gardo Morris

Rött

Gardo & Morris Marlborough Pinot Noir

Gardo & Morris Marlborough Pinot Noir

95 kr på systembolaget 750 ml, 49 kr 375 ml

Mogna björnbär, hallon och mörka körsbär kombineras med en delikat parfym av smultron och mandlar som skapar ett mycket koncentrerat vin.

Passar med rätter som kalvstek med gräddig sås, lamm, lättare vilträtter och även grillad fisk. Serveringstemperatur 16 grader.

Gardo & Morris Waipara Pinot Noir 2011

Gardo & Morris Waipara Pinot Noir 2011

129 kr ex moms

Mogna björnbär, mörka körsbär och plommon kombineras med en delikat doft av violer och mandlar vilket skapar ett vin av stor komplexitet.

2007 Gardo & Morris Te Mana Syrah

2007 Gardo & Morris Te Mana Syrah

1992 sek / 12 flaskor per förpackning.

Te Mana Syrah har en intensivt lila färg och en doft av violer, mandlar, svartpeppar, mörka bär, vanilj och ceder. På paletten uppvisar den smaker av mogna blåbär, svarta vinbär och färska plommon kombinerat med en hög syra och ljuvliga tanniner. Avslutet är intensivt och kryddigt med toner av vanilj och svartpeppar samt en lång sammetslen eftersmak.

Servera Te Mana Syrah med grillade lammracks med rostad potatis och gremolata. Gör sig även utmärkt till helstekt oxfilé Provençale med stekt svamp och mycket färska örter. Det är ett perfekt vin till allt slags grillat!

Ladda ner produktblad

Diemersfontein Coffee Pinotage 2012

Diemersfontein Coffee Pinotage 2012

Finns på Systembolaget! Art.nr. 6315, Pris 85 kr

Intensiva aromer av crème de cacao, hallon- chokladsås och nymalet kaffe med inslag av hickoryrökt bacon samt tobak. Munkänslan är stor, mogen och fyllig, med en balanserad struktur och läcker aromatik av mogna mörka hallon, plommonfruktkött, sött rökt kött och mocka vilket är tongivande genom den långa avslutningen.

Diemersfontein Coffee Pinotage är i min uppfattning det mest mångsidiga matvinet jag har provat, det passar utmärkt till grillat, det kan även matchas med fisk som exempelvis lax och tro det eller ej men det går även att matcha med choklad och desserter.

Ladda ner produktblad

2009 ESPRIT SAINT SAUVEUR

2009 ESPRIT SAINT SAUVEUR

Saint Sauveur bjuder på ett spektrum av mörka fruktaromer som innefattar björnbär, svarta vinbär och mörka körsbär samt kryddig svartpeppar och färska gröna örter. På paletten är vinet medelfylligt med en del ungdomliga tanniner som utmynnar i en generös och uttorkande eftersmak.

Passar utmärkt till provençalska grytor, helstekt lammsadel med ugnsrostade rotfrukter eller träkolsgrillade Entrecôter med egenfriterade pommes frites. Serveras med fördel vid 18° C.

Ladda ner produktblad

Ata Rangi Pinot Noir

Ata Rangi Pinot Noir

art.nr.95325, Pris 359 SEK - Finns på systembolaget!

Rosor, violer, röda frukter och körsbär blandade med kryddor träffar näsan vid första sniffen. En klassisk Pinot Noir-näsa som bjuder på allt man vill ha från sin Nya Zeeländska Pinot Noir. Tanninerna är väldigt finkorniga och mjuka, vilket ger en lång sammetslen eftersmak.

Drick Ata Rangi Pinot Noir vid 16-17°C till rosmarinspiskade lammracks, helstekt småpotatis och grillade primörer som, knippmorötter, färsk gullök, paprika samt sötpotatis. Ackompanjera detta med en lammsky smaksatt med citron och timjan, ät, drick och njut!

Ladda ner produktblad

2008 Waterstone Bridge Shiraz

2008 Waterstone Bridge Shiraz

Waterstone Bridge Shiraz är djupt granatfärgat med toner av körsbär och kryddig ek på näsan. Munnen är rund och frisk med smaker såsom mogna plommon, björnbär, kryddig ek och lakrits. Vinet avslutar lent och med en lång eftersmak.

Kombineras med lätthet till all slags grillad mat! Perfekt komplement även till mustiga grytor och rätter med rådjur och annat vilt. Varför inte en gräddig gryta på älg, morötter och rotselleri som serveras med ugnsbakade rödbetor och smörstekta kantareller.

Ladda ner produktblad