Eng | Swe
Gardo Morris

Våra viner

Nedan följer våra egna viner samt viner från producenter som vi har ett nära samarbete med och delar vår inställning till vinmakning. 

Gardo & Morris Sparkling Sauvignon Blanc 2013

Gardo & Morris Sparkling Sauvignon Blanc 2013

Finns på Systembolaget, pris 99 kr - art # 7708

En klassisk Marlborough Sauvignon Blanc, intensivt aromatisk, detta vin exploderar med smaker som passionsfrukt, krusbär och svarta vinbärsblad. I munnen är vinet torrt stramt strukturerat med ett pärlband av små bubblor, balanserad syra och en fantastiskt ren avslutning

Gardo & Morris Sparkling Sauvignon Blanc är ett utmärkt aperitif och matvin som med fördel kombineras med skaldjur såsom humme och kräftor samt grillad fisk. Den passar även bra med citrusbaserade såser med färska örter såsom basilika, koriander och dill.

Ladda ner produktblad

NV Gardo & Morris Brut

NV Gardo & Morris Brut

Citronfärgad och ljus med små pigga bubblor. En krutig näsa med inslag av champinjon, krusbär, gula äpplen, grapefrukt zest samt en hint av kola och på slutet elegant autolytisk brödighet. I munnen är vinet torrt, med hög syra, rund munkänsla och frisk mousse. I smaken finns torkad frukt, gula äpplen och physalis med gräddig textur och syrlig avslutning.

Gardo & Morris Brut Brut kombineras med fördel till skaldjur och lättare fiskrätter med citrusbaserade såser, varför inte halstrad torskrygg på en bädd av babyspenat och en citronvinaigrette.

Ladda ner produktblad

NV Gardo & Morris Brut Rosé

NV Gardo & Morris Brut Rosé

Finns på Systembolaget, pris 109 kr - art # 7732

Ljus, laxrosa färg med pigg och ung mousse med små bubblor. Gräddig näsa med inslag av mogna röda sommarbär, autolys samt blodgrape och smultron. Torr, hög syra, slank kropp, uppfriskande bubblor och autolys med krämig textur, brödighet och snygg finish.

Gardo & Morris Brut Rosé kombineras med lätthet till diverse plockmat, sommarbufféer och grillade skaldjur. Avnjuts även otroligt bra på egen hand till den första vårsolen eller när man väntar på att maten ska bli klar under sommarens grillfester.

Ladda ner produktblad

Gardo & Morris Sauvignon Blanc/Semillon 2012

Gardo & Morris Sauvignon Blanc/Semillon 2012

Finns på Systembolaget, pris 99 kr - art # 6430

En elegant blandning av Sauvignon Blanc och Semillon som tydligt visar de druvtypiska
aromerna av Sauvignon Blanc med krusbär, passionsfrukt och färska soltorkade örter.
Semillon bidrar med struktur och elegans med toner av citron, honung, smör och en liten
antydan av krämig vanilj ek. Paletten är torr, livfull och tätt strukturerad med saftig syra och
en ren mineral finish.

Gardo & Morris Sauvignon Blanc/Semillon passar utmärkt med skaldjur, hummer, kräftor,
grillad fisk och kyckling. Den gör sig bra med citrusbaserade såser med färska örter såsom
basilika, koriander och dill. En favoriträtt är stekt fisk med risotto serverad med en fräsch
sallad.

Ladda ner produktblad

Gardo & Morris Te Mana Chardonnay 2012

Gardo & Morris Te Mana Chardonnay 2012

Finns på systembolaget! Pris 119 kr - art # 6429

En klassisk Hawke’s Bay chardonnay med en gyllene färg med fatkaraktär och aromer av gul stenfrukt och jästautolys. Munkänslan är varm och kroppen stor, med smaker av grapefrukt, vit persika, smörkola, grillade hasselnötter och elegant krämig vanilj. Det är en komplex chardonnay med karaktär, primärfrukten balanseras av mineraler och jästautolys, härlig munkänsla och struktur, Nya Zeeländsk chardonnay när den är som bäst.

Gardo & Morris Chardonnay är ett utmärkt matvin och passar mycket bra till grillad fisk med svamp, syrade grönsaker och en buljong med rökta räkor. Det gör sig även väl till bräserad kyckling, rosmarinpotatis samt sauterad zucchini och tomat.

Ladda ner produktblad

Gardo & Morris Waipara Riesling 2011

Gardo & Morris Waipara Riesling 2011

Pris 99 kr - TYVÄRR UTGÅTT från systembolagets sortiment, kan dock beställas via SB privatimport

Detta vin uppvisar en fyllig struktur och smaker som nyplockade äpplen, aprikoser och nektariner, citrusskal, päron, honung och en hint av bivax börjar utvecklas. I din mun kombineras alla dessa delikata smaker till att skapa ett vin av glänsande djup och fyllighet men som samtidigt bibehåller en frisk, pikant avslutning som ger vinet en perfekt balans.

Gardo & Morris Waipara Riesling är ett mycket allsidigt matvin som är idealisk att kombinera med nästan alla typer av fiskrätter (inklusive skaldjur såsom kräftor, räkor, hummer och krabba). Citron- och limebaserade såser med örter såsom basilika, koriander och dill kan göra underverk med detta vin. Det är även en umärkt aperitif när den serveras med tapas och chèvre och passer mycket bra med asiatiska rätter.

Ladda ner produktblad

2007 Gardo & Morris Te Mana Chardonnay

2007 Gardo & Morris Te Mana Chardonnay

En klassisk Hawkes Bay Chardonnay med en gyllene färg och aromer av rostad ek, gul stenfrukt och jästautolys. Munkänslan är varm och kroppen stor, med smaker av grapefrukt, vit persika, smörkola, grillade hasselnötter och elegant gräddig vanilj. Det är en komplex Chardonnay med karaktär, primärfrukten balanseras med mineraler och jästautolys, härlig munkänsla och textur, ett perfekt uttryck för Nya Zeeländsk Chardonnay när den är som bäst!

Gardo & Morris Chardonnay är ett utmärkt komplement till grillad torskrygg, stekta kantareller, syrade grönsaker och en buljong på rökta räkor. Den gör sig även väldigt väl till bräserad kyckling, rosmarinpotatis samt sauterad zucchini och tomat.

Ladda ner produktblad

2011 Gardo & Morris Sauvignon Blanc

2011 Gardo & Morris Sauvignon Blanc

1488 sek / 12 flaskor per förpackning.

En klassisk Marlborough Sauvignon Blanc, intensivt aromatisk, det här vinet exploderar med smaker av krusbär, svarta vinbärsblad, passionsfrukt och mango. Smaken är torr, stram och med knivskarp syra samt ett snyggt rent avslut.

Gardo & Morris Sauvignon Blanc är utmärkt att servera till skaldjur, hummer, krabba och grillad fisk. Den gör sig bra med citrusbaserade såser med färska örter såsom basilika, dill och koriander. En favoriträtt är risotto portobello med färsk basilika.

Ladda ner produktblad

2007 Gardo & Morris Gewürztraminer

2007 Gardo & Morris Gewürztraminer

En klassisk Gewürstraminer, intensivt aromatisk, vinet fullkomligt exploderar med smaker såsom rosor, turkish delight, lychee, färska päron och kvitten. Paletten är intensiv, med frisk fräsch syra och en mjuk munkänsla.

Utsökt att servera kyld tillsammans med skaldjur och asieninfluerade rätter med ingefära, citrongräs, koriander och chili. Även fantastiskt gott till nordiska rätter som rökt fisk och gravlax.

Ladda ner produktblad

2011 Gardo & Morris Pinot Gris

2011 Gardo & Morris Pinot Gris

Citronfärgat med dofter av gula päron, tropiska frukter och munvattnande honungsmelon. På paletten kombineras alla dessa karaktärer med guava och blommiga toner vilket ger ett rikt och fylligt vin fast med en uppfriskande citrussyra i slutet.

Gardo & Morris Pinot Gris är ett utsökt komplement till Asiatisk mat, kalv, kyckling och pasta med citrusbaserade såser. Mina personliga favoriter är lax teriyaki eller Penang.

Ladda ner produktblad

2011 Gardo & Morris Riesling

2011 Gardo & Morris Riesling

En klassisk Marlborough Riesling som uppvisar delikat blommighet, tropisk frukt och citrus blommor. På paletten kombineras dessa smakkaraktärer elegant med lime och stenfrukt vilket skapar ett vin med enastående djup och en uppfriskande citrusbetonad avslutning.

Idealisk att kombinera med skaldjur, humer, kräftor och grillad fisk. Använd citron och limebaserade såser med färska örter som basilika, koriander och dill. Perfekt att servera som aperitif till smårätter som tapas och chèvre.

Ladda ner produktblad

2008 DOMAINE DU COLOMBIER PETIT CHABLIS

2008 DOMAINE DU COLOMBIER PETIT CHABLIS

Ren mineralrik näsa med toner av citrus kombineras med en lätt doft av vita persikor. På paletten visar vinet en hög frisk syra, med mineral och mogna citroner i avslutet.

Denna lätta stil av Chablis gör sig oerhört bra välkyld som aperitif eller att kombinera med neutrala rätter av skaldjur, pocherad vit fisk eller med den chili- och limedominerande rätten Ceviche.

Ladda ner produktblad

2008 DOMAINE DU COLOMBIER CHABLIS

2008 DOMAINE DU COLOMBIER CHABLIS

Ren mineralrik näsa med toner av vita persikor och blommor som kombineras med en lätt doft av rostade nötter. På paletten visar vinet en rikare frukt med persika och mogen citron med hög frisk syra. En finstämd nötig elegans avslutar smaken.

Denna eleganta stil av Chablis lämpar sig oerhört bra välkyld som aperitif eller i kombination med neutrala rätter av skaldjur, pocherad vit fisk eller med halstrade chilimarinerade pilgrimsmusslor.

Ladda ner produktblad

2008 DOMAINE CHATEAU DE PIERRECLOS BOURGOGNE BLANC

2008 DOMAINE CHATEAU DE PIERRECLOS BOURGOGNE BLANC

Pierreclos Bourgogne Blanc har en citrusfruktig och rund näsa med god balans mellan kropp och frisk syra vilket backas upp av fatkaraktären och den långa silkeslena eftersmaken.

Denna Bourgogne Blanc passar utmärkt till fiskrätter av olika slag som grillad aborre, pocherad torsk med beurre blanc eller en Bouillabaisse. Serveras med fördel vid 14°C

Ladda ner produktblad

2006 Prinz Von Hessen Kabinett

2006 Prinz Von Hessen Kabinett

En Riesling med ljusgul färg and lätt grönskimrande, på näsan visar den frisk, fräsch frukt av citrus, gröna äpplen och mineral. På paletten smaker av apelsinblom, grapefrukt och gröna äpplen. Denna Riesling övertyger med sin välbalanserade syra och underbara toner av mineral.

Servera Prinz Von Hessen Riesling mellan 10°C och 12°C tillsammans med hummersoppa, nybakat bröd och aioli. Eller varför inte halstrad torskrygg med en fräsch sallad och persiljevinaigrette.

Ladda ner produktblad

2004 Prinz Von Hessen Auslese

2004 Prinz Von Hessen Auslese

Johannisberger Klaus Riesling Auslese har en honungsgul färg, näsan visar toner av aprikos, persika, blommor och honung. På paletten smaker som karamell, honung och torkade aprikoser. Långt avslut med en intensiv eftersmak.

Servera Prinz Von Hessen Auslese mellan 11°C och 13°C tillsammans med heta ratter av kyckling, varför inte testa het currykyckling med chili och ingefära. Gör sig också väldigt väl med skaldjur såsom färska räkor med en dippsås med chili och nybakat bröd.

Ladda ner produktblad

2008 WATERSTONE BRIDGE CHARDONNAY RESERVE

2008 WATERSTONE BRIDGE CHARDONNAY RESERVE

Waterstone Bridge Chardonnay har en lätt gyllene färg och doft av gul stenfrukt, melon
och rostat bröd. Munnen är rik men elegant med inslag av tropisk frukt, rostad ek och en
gräddig textur med ett sammetslent avslut.

Kombinera Waterstone Bridge Chardonnay med lax och fräsch sallad, grillade fläskrätter
eller krämiga rätter med pasta och fisk. Varför inte örtmarinerad laxsida med en sallad på
babyspenat, rädisor och solvarma tomater, ringla en härlig citronvinaigrette över
anrättningen och servera vinet vid 10 -12 grader Celsius

Ladda ner produktblad

2008 DIEMERSFONTEIN CARPE DIEM CHENIN BLANC

2008 DIEMERSFONTEIN CARPE DIEM CHENIN BLANC

Carpe Diem Chenin Blanc har en gyllene färg med karaktär av citrus, ananas, smör och kryddig ek. Smaken bjuder på gula äpplen och päron med varma rostade bröd aromer som balanseras med en frisk syra och en fylligt mjuk munkänsla. Avslutningen är torr med en generös längd.

Ungsbakad anka och päronsallad är en utmärkt kombination till detta vin. Avnjut vinet vid 10-12° C ihop med rökta räkor eller andra grillade skaldjur som hummer.

Ladda ner produktblad

2009 JEAN VALESTREL CUVÉE PRESTIGE ROSÉ

2009 JEAN VALESTREL CUVÉE PRESTIGE ROSÉ

Detta är ett elegant och lättillgängligt vin, en delikat, torr rosé som i karaktären påminner mycket om ett vitt vin men med aromer av rosenblad och färska röda bär. Kroppen är lätt och vinet har en mjuk syra samt en riktigt uppfriskande avslutning.

Jean Valestrel Rosé är ypperlig att kombinera med lättare rätter av kyckling, kallskuret, provensalsk pastasallad eller helt enkelt att avnjutas på egen hand som en apéritif. Serveras med fördel i sin ungdom vid 8 till 10° C.

Ladda ner produktblad

Gardo & Morris Marlborough Pinot Noir

Gardo & Morris Marlborough Pinot Noir

95 kr på systembolaget 750 ml, 49 kr 375 ml

Mogna björnbär, hallon och mörka körsbär kombineras med en delikat parfym av smultron och mandlar som skapar ett mycket koncentrerat vin.

Passar med rätter som kalvstek med gräddig sås, lamm, lättare vilträtter och även grillad fisk. Serveringstemperatur 16 grader.

Gardo & Morris Waipara Pinot Noir 2011

Gardo & Morris Waipara Pinot Noir 2011

129 kr ex moms

Mogna björnbär, mörka körsbär och plommon kombineras med en delikat doft av violer och mandlar vilket skapar ett vin av stor komplexitet.

2007 Gardo & Morris Te Mana Syrah

2007 Gardo & Morris Te Mana Syrah

1992 sek / 12 flaskor per förpackning.

Te Mana Syrah har en intensivt lila färg och en doft av violer, mandlar, svartpeppar, mörka bär, vanilj och ceder. På paletten uppvisar den smaker av mogna blåbär, svarta vinbär och färska plommon kombinerat med en hög syra och ljuvliga tanniner. Avslutet är intensivt och kryddigt med toner av vanilj och svartpeppar samt en lång sammetslen eftersmak.

Servera Te Mana Syrah med grillade lammracks med rostad potatis och gremolata. Gör sig även utmärkt till helstekt oxfilé Provençale med stekt svamp och mycket färska örter. Det är ett perfekt vin till allt slags grillat!

Ladda ner produktblad

Diemersfontein Coffee Pinotage 2012

Diemersfontein Coffee Pinotage 2012

Finns på Systembolaget! Art.nr. 6315, Pris 85 kr

Intensiva aromer av crème de cacao, hallon- chokladsås och nymalet kaffe med inslag av hickoryrökt bacon samt tobak. Munkänslan är stor, mogen och fyllig, med en balanserad struktur och läcker aromatik av mogna mörka hallon, plommonfruktkött, sött rökt kött och mocka vilket är tongivande genom den långa avslutningen.

Diemersfontein Coffee Pinotage är i min uppfattning det mest mångsidiga matvinet jag har provat, det passar utmärkt till grillat, det kan även matchas med fisk som exempelvis lax och tro det eller ej men det går även att matcha med choklad och desserter.

Ladda ner produktblad

2009 ESPRIT SAINT SAUVEUR

2009 ESPRIT SAINT SAUVEUR

Saint Sauveur bjuder på ett spektrum av mörka fruktaromer som innefattar björnbär, svarta vinbär och mörka körsbär samt kryddig svartpeppar och färska gröna örter. På paletten är vinet medelfylligt med en del ungdomliga tanniner som utmynnar i en generös och uttorkande eftersmak.

Passar utmärkt till provençalska grytor, helstekt lammsadel med ugnsrostade rotfrukter eller träkolsgrillade Entrecôter med egenfriterade pommes frites. Serveras med fördel vid 18° C.

Ladda ner produktblad

Ata Rangi Pinot Noir

Ata Rangi Pinot Noir

art.nr.95325, Pris 359 SEK - Finns på systembolaget!

Rosor, violer, röda frukter och körsbär blandade med kryddor träffar näsan vid första sniffen. En klassisk Pinot Noir-näsa som bjuder på allt man vill ha från sin Nya Zeeländska Pinot Noir. Tanninerna är väldigt finkorniga och mjuka, vilket ger en lång sammetslen eftersmak.

Drick Ata Rangi Pinot Noir vid 16-17°C till rosmarinspiskade lammracks, helstekt småpotatis och grillade primörer som, knippmorötter, färsk gullök, paprika samt sötpotatis. Ackompanjera detta med en lammsky smaksatt med citron och timjan, ät, drick och njut!

Ladda ner produktblad

2008 Waterstone Bridge Shiraz

2008 Waterstone Bridge Shiraz

Waterstone Bridge Shiraz är djupt granatfärgat med toner av körsbär och kryddig ek på näsan. Munnen är rund och frisk med smaker såsom mogna plommon, björnbär, kryddig ek och lakrits. Vinet avslutar lent och med en lång eftersmak.

Kombineras med lätthet till all slags grillad mat! Perfekt komplement även till mustiga grytor och rätter med rådjur och annat vilt. Varför inte en gräddig gryta på älg, morötter och rotselleri som serveras med ugnsbakade rödbetor och smörstekta kantareller.

Ladda ner produktblad

2010 Gardo & Morris Noble  Riesling

2010 Gardo & Morris Noble Riesling

Finns på Systembolaget, pris 99 kr - art # 2125-02

Vinet har en stor bredd av aromer och smaker. Toner av persika, nektarin, apelsin och marmelad
harmoniserar med aromerna av guava, passionsfrukt, citron och lime i munnen. Den ädla botrytisen bistår med blommiga honungsaromer. Vinet är koncentrerat och uttrycksfullt i paletten men ändå elegant, mineralstinnt och med en livlig syra. Med varsam källarlagring över de närmsta tio, tjugo åren kan intressanta aprikos och mandarinliknande aromer utvecklas.

Ideal att servera med en rad olika rätter som bland annat Key Lime Pie med vaniljglass, kraftfulla, smakrika blåmögelostar med fruktmarmelad eller stekt fois gras med halstrade pilgrimsmusslor. Vinet serveras med fördel vid 8° C.

Ladda ner produktblad

2005 Cypres de Climens

2005 Cypres de Climens

Ett gyllengult vin med toner av persika, honung och mogna citroner på näsan. I slutet kommer även lite saffran och ekkryddor fram. I munnen är det runt och fylligt med en frisk syra som balanserar upp den höga sötman. Avslutet är lång och sött med nyanser av torkade aprikoser och saffran.

Cypres de Climens kombineras med lätthet till många olika rätter, en klassiker i Bordeaux är att servera sin Barsac med hummer och andra nyfångade skaldjur. Även klassikern foie gras och Barsac är en underbar liten anrättning! Min personliga favorit är cheescake gjord på roquefort glaserad med aprikosgelé och ett stort glas Cypres de Climens till.

Ladda ner produktblad

2008 JUNG KNOBLOCH RIESLING EISWEIN

2008 JUNG KNOBLOCH RIESLING EISWEIN

Jung Knobloch Eiswein har en ren doft packad med ungdomlig tropisk primärfrukt, mogna aprikoser, citronzest och honung. Vinet är sött med en uppfriskande syra som bidrar till vinets fräscha munkänsla. Kroppen är medelfyllig med intensiva fruktaromer som utmynnar I en ren, frisk avslutning.

Detta eiswein är perfekt att matcha med en rad olika desserter som citronsorbet med mangocoulis, mogna och salta blåmögelostar eller till crème brûllée med italiensk vaniljglass. Vinet serveras till fördel vid 8° C.

Ladda ner produktblad